dage
timer
min
sekunder

Andre oplevelser

 

Masser af gode tilbud

Når du tager til Langelandsfestival er der mange andre oplevelser end musikprogrammet der ligger lige for hånden. 

 

 

Oplevelser på Langeland og Sydfyn

Når du gæster Langelandsfestivalen, er der et væld af oplevelser for hele familien i vente. Vi holder til i udkanten af en af Danmarks gamle købstæder, Rudkøbing, som med sine gamle skæve huse, flotte rosenbuske, torve og brostensbelagte gader er et besøg værd i festivalugen. Butikkerne bugner med gode festivaltilbud og er altid klar med en sludder om løst og fast. Her finder du service som ikke findes mange andre steder. Tag også en tur ud på øen, 55 km lang og 11 km bred, med masser af trolde, bøller, slotte og skove. Se mere på Handelsstandsforeningens hjemmeside her 

 

Hav og strand

Det sydfynske øhav omkranser smukt Langeland og er vores nærmeste nabo på festivalen. Når solen går direkte i havet bagved Store Scene, så læn dig tilbage og nyd solnedgangen, som er blandt de smukkeste i landet. Om dagen kan du være heldig at fange en krabbe eller to, når stranden lægger sand til aktiviteterne, ligesom en tur i bølgen blå snildt kan gøre det ud for dagens bad!.

Langeland har nogle af landets flotteste og mest børnevenlige strande, som ligger kun 10-20 minutters kørsel fra festivalområdet. Tag til Ristinge Strand som ligger i top fem, men også stranden Bagenkop, stranden ved Påø og Drejet ved Spodsbjerg er en badetur værd.

 

Egeskov Slot

Egeskov slot er en af Europas bedst bevarede vandborge og en Danmarks største seværdigheder. Til slottet hører et veteranmuseum med en fin samling af fly og biler, og museet kan blandt andet fremvise 50 smukt bevarede og restaurerede veteranbiler. Der er også et Falck museum, Landbrugsmuseum og et Hestevognsmuseum. Derudover kan man tage en tur i de smukke hæklabyrinter, gå rundt 10-15 meter over jorden på hængebroer i mellem træer og se om man tør gå ned i Draculas Krypt! Egeskov slot rummer aktiviteter til flere dage for alle aldre.

 

De Fynske Alper

På vej mod Fåborg finder man ’De Fynske Alper’ – Svanninge Bakker. Svanninge Bakker er et fantastisk flot og naturskønt område, der er ideelt til en eftermiddagsudflugt. I Svanninge Bakker er græsset højt, træerne grønne og de fritgående geder tamme. Svanninge Bakker kan anbefales til familier, der gerne vil opleve den smukke danske natur og slå sine folder uden menneskelig påvirkning. Det er naturligvis gratis at besøge Svanninge Bakker, men man skal næsten ikke snyde sig selv for at besøge den hyggelige iskiosk, der er placeret ved den nærliggende parkeringsplads.

 

Valdemar Slot

Valdemar slot ligger på Tåsinge. Slottet blev bygget af Kong Christian 4., som også byggede Rundetårn og Børsen i København. Slottet blev bygget til kongens søn Valdemar Christian. Slottet har mange forskellige faciliteter, og ligger omkranset af smuk natur med en sø og flere skove. Inde på slottet finder man Danmarks Museum for Lystsejlads samt Jagt & Trofæmuseet. Endvidere kan man besøge restauranten, der ligger under slottets gamle hvælvinger, og som er den eneste i verden, der ligger under et kirkegulv.

 

Tranekær Slot

På Nordlangeland ligger Tranekær Slot. Det er et af Danmarks mest imponerende slotte, som med sit røde ydre, ser utroligt flot ud på især lang afstand. Selve slottet er lukket for offentligheden, men lige overfor slottet ligger Tranekær Slotsmuseum. Her finder man inventar fra slottet, og det er muligt at se såvel slottets som slægtens lange historie.

 

Langelandsfortet

Helt syd på Langeland finder man Langelandsfortet. Fortet var bemandet og i brug under Søværnet helt indtil 1993, men er i dag indrettet som et museum. Formålet med fortet var, at det i krigstid skulle kunne overvåge og forhindre adgang gennem Langelandsbæltet. Derfor havde fortet 4 kanonstillinger, og en af disse kanonstillinger er i dag åben for publikum. Bunkeren var indtil 1993 bemandet hele døgnet og fremtræder i dag som dengang.
 

 

Festivalpladsen

En dejlig overskuelig plads med bakken skrånende mod scenen, så der dannes en amfiteaterlignende oplevelse. Festivalpladsen danner rammen om masser af store koncertoplevelser for festivalgæster i alle aldre. Her er barer, madboder og en masse sjove og adspredende aktiviteter.

 

Masser af pærer i guirlande lyser op både på og uden for pladsen. Det sikrer hygge og tryghed for hele familien og gør festival oplevelsen mere intim. Ligeledes er der sat endnu flere vandskyllede toiletter op både på, inde og uden for pladsen.

 

Go-Play

Go-Play tilbyder sjove udfordrende spil og lege for hele festivalen på toppen af festivalspladsen. Sammen med spil som Topspil, BoB, Pendulkegler, Hammerspil, Rekker-Trekker, ect. samler Go-play jer i masser af sjov fællesleg.

 

Kom forbi og gå på stylter og brug bolden og træk tov i stjernetræk og  kast med vandballoner og larm med en skralle og ram plet i Slå Munk og lav en papirsflyver og

 

-  Alle kan være med. Go-play.

 

 

Tivoli

Udenfor pladsen finder du et stort Tivoli. Her er der mulighed for at prøve alverdens forlystelser – midt i festivalen. Tag en tur i radiobilerne eller i det flyvende tæppe mellem koncerterne.

 

Forhaven

Når festivalen åbner lørdag den 22. juli, så åbner vi også op for et slaraffenland af hyggelige boder, hvor man kan stille sin sult og tørst. Forhaven, som vi kalder den, starter med en hyggelig allé med lysguirlander og boder på begge sider, og ender i en plads med Møllers Telt. Pladsen åbner for en storslået udsigt over det sydfynske øhav, og med perfekt udsyn til Store Scene.

 

Forhaven byder på alle mulige former for kulinariske oplevelser og hyggelig boder, som alle har masser af plads til at man kan sidde udenfor og nyde sin mad og drikke. Det er også her du blandt andet finder Holte Vinlager, hvor du kan nyde et godt glas vin.

 

Handelsgaderne

Efter en tur igennem Forhaven er det oplagt at købe en souvenir eller to med hjem. Slentrer man en tur i vores meget besøgte Handelsgader, kan man finde alt fra solbriller, tøj, hatte og det nyeste inden for spøg og skæmt. Trænger I til at hvile benene undervejs, så slå jer ned på Torvet i Handelsgaderne og nyd en kold forfriskning.

 

Der er altså masser af grunde, udover musikken, til at lægge sommerferien forbi Langelandsfestivalen – og husk, vi slutter altid af lørdag aften med et gigantisk fyrværkeri over Store Scene. Lad os mødes til sommer, til et væld af oplevelser for hele familien – det er stærkt vanedannende.