dage
timer
min
sekunder

Tak for 2018 - vi ses på LLF19!

02. jan 2019

Festivaldirektør Allan K. Pedersen takker på vegne af festivalen for året, der er gået og ser forventningsfuldt frem mod et nyt festivalår med hele langelandsfamilien.

 

 

Langelandsfestival 2018 synes jeg, var en af de absolut bedste festivaler, som vi har haft. Det er der flere årsager til, hvor det er klart, at det varme sommervejr var en afgørende faktor. Selvom det måske var lidt for varmt til tider, er det altid rarest, når vi slipper for regn – men det betød også, at der opstod andre udfordringer. De tørre marker betød, at der var en øget brandrisiko, men vi slap for alvorlige situationer, hvilket i høj grad skyldes, at vores gæster og Crew tog risikoen alvorligt – det skal der lyde en stor tak for!

 

Vi arbejdede hen mod festivalen på at udvikle vores produkt, så gæsterne kunne tage endnu bedre oplevelser med sig hjem. Det betød bl.a., at vi investerede yderligere i musikprogrammet, der endte med at blive en flot palette af dygtige, danske live-kunstnere, og min oplevelse var, at der var nogle rigtig gode fester og musikoplevelser på såvel de to hovedscener, som de mindre.

 

 

Den nye Handelsgade i hyggelig aftenstemning.

 

 

VORES FESTIVAL SKAL VÆRE FOR ALLE

Samtidig var og er det en vigtig prioritet, at sikre vores festival skal være for alle. Et af tiltagene i 2018 var, at vores gæster med et handicap, nu kunne tage en ledsager med for samme pris som en normal billet. Netop dét, er en af årsagerne til, at vi i år modtog guldmærket fra Volue, der uddeles til arrangementer, som er dygtige til at sikre tilgængelighed – og fortælle om det. Resultatet blev, at der kom flere gæster i HandicapCamp, hvilket vi er meget glade for, og vi vil meget gerne fortsætte arbejdet med at sikre gode forhold for gæsterne med andre behov.

 

Vi rykkede også vores Handelsgade, så den i sommer fungerede som indgang til festivalpladsen ude fra campingområderne. Jeg oplevede en hyggelig og inspirerende Handelsgade, der bidrog til oplevelsen af at være på festival.

 

Disse og yderlige tiltag er et udtryk for vores ambition om at udvikle vores festival, og om at lave en kvalitetsfestival, hvor produktet bare er i orden for alle vores gæster. Det gælder vores mange familier, de unge og grupperne af venner, der tager på en festtur sammen. Den 28’ende festival blev en festival for hele Langelandsfamilien – og vi endte da også med at have et par tusinde flere besøgende end i 2017.

 

 

En af de mindeværdige koncerter - Carpark North spiller Store Scene op.

 

 

TAK FOR JERES STORE ENGAGEMENT!

Der skal lyde en kæmpestor tak til vores Crew – uden jer, ville vi ikke kunne etablere så stort et arrangement som Langelandsfestival på markerne ved Rudkøbing. Det er en fornøjelse at kunne mærke jeres stærke engagement, når jeg ser jer i arbejde, taler med jer og møder jer rundt om på festivalområdet.

 

Igen i år har vi også haft et stærkt samarbejde med lokalsamfundet rundt om vores festival. En god og målrettet dialog med Langeland Kommune og vores andre lokale samarbejdspartere er afgørende for vores festival, og det er netop, hvad vi oplever. Det er vi meget taknemmelige for, og senest har vi med stor glæde kunne sende over 470.000 kr. til Festivalforeningerne, der bidrager flot til at skabe rammerne på Langelandsfestival. Det kan du i øvrigt læse mere om her.

 

Tak også til vores gæster, for at være med til at skabe den dér helt ekstraordinære stemning, som er så speciel for vores festival. Tak for at tage imod vores ændringer med positivt sind – vi vil gøre vores ypperste for fortsat at udvikle og styrke vores produkt til glæde for os alle sammen.

 

 

FÆLLES OM LANGELANDSFESTIVAL 2019

2019 bliver et godt år – vi arbejder meget på at udvikle yderligere, og så glæder vi os til at fortælle mere om vores musikprogram. Tak for 2018 – lad os sammen sørge for at gøre Langelandsfestival 2019 til den bedste nogensinde!

 

På vegne af hele Langelandsfestival ønsker jeg gæster, Crew, partnere – ja, alle i hele Langelandsfamlien et rigtigt godt nytår!

 

Allan K. Pedersen

Festivaldirektør