dage
timer
min
sekunder

Når tiden går i stå på Langelandsfestival

14. aug 2018

Nederst til højre kan du se Hanne Eggert Petersen med en gul, hæklet hat. Her er hun sammen med nye festivalvenner!

 

"Når du først har været her, bliver du ved med at komme tilbage." Netop den sætning går igen blandt mange af Langelandsfestivals gæster - men hvad er det, som er så specielt? Vi har talt med en gæst, der forsøger at sætte ord på.

 

Tekst: Nanna Hammershøj
Foto: Syrine Maj Pallisby

 

Langt væk fra den travle hverdag og pligterne, er der tid til øjenkontakt - og folk er opmærksomme på hinanden. På vejen rundt i campingområdet støder jeg tilfældigt ind i en gæst, som er tydeligt åben for en god snak.

 

Gæsten hedder Hanne Eggert Petersen. Hun hilser venligt, da vi får øjenkontakt, og vi falder straks i snak, om løst og fast - om festival og dét at have plads til forskellige mennesker.

 

“Sidste år lå vi på SingleplusCamp. Jeg var her med min søn på 16 år," forklarer Hanne, som i år er alene afsted. Hun fortsætter:

 

"Jeg valgte i år at bo i familiecamp-området. Tanken om, hvordan jeg ville blive modtaget, når jeg nu kom som ny, i en camp - hvor alle kender hinanden, strejfede mig. Men jeg er blevet taget imod med åbne arme. Her føler jeg mig velkommen - som en del af fællesskabet - og Langelandsfamilien.”

 

Langelandsfestival er hygge og afslapning

“Langelandsfestival er for mig stedet, hvor jeg kan trække stikket - en oase, med tid til hygge og afslapning. Tiden går i stå og jeg samler energi,” forklarer Hanne Eggert Petersen med et smil.

 

Og spørgsmålet er som om vi ser Hanne igen i 2019? Jo, det gør vi helt klart:

 

“Min søn vil så gerne deltage som frivillig på køkkenlinjen. Vi har allerede lavet en aftale, i forhold til hvilket team han kan være i. Min søn kan til tider være lettere udfordret af sit Aspergers light syndrom..." forklarer Hanne Eggert Petersen og fortsætter:

 

"...men på Langelandsfestival er der plads til alle - også de 'skæve eksistenser'. Det er fantastisk,” slutter Hanne Eggert Petersen.

 

 

 

 

Hanne Eggert Petersen og hat fra en lidt anden vinkel!