dage
timer
min
sekunder

Mads Langer optræder på #LLF18!

02. mar 2018

Mads Langer på Langelandsfestival

 

Han har lige modtaget priserne for ”Årets Danske Livenavn” og ”Årets Danske Solist” til GAFFA-Prisen – til sommer er han klar til at vise hvorfor på Langelandsfestival 2018.

 

34-årige Mads Langer har med sin karakteristiske charme, stærke stemme og melodiske singer-songwriter numre siden 2005 markeret sig på den danske musikscene. Hans første single ”Breaking News” blev Ugens Uundgåelige på P3, og selvom han ikke fik det forventede gennembrud med den første plade, tog Mads Langer arbejdshandskerne på. Han tog rundt i Europa og spillede på caféer, mindre spillesteder – samt på gader og stræder, og publikummet voksede og voksede. Historien stammer fra et længere interview fra 2014 i Berlingske, og kan tjene som eksempel på at forstå, hvilket menneske Mads Langer er – en arbejdsom mand, der gerne vil gøre noget for andre. Som han i samme interview siger:

 

»Det vigtigste i livet er at være noget for nogle andre. Da Kierkegaard lå på sit dødsleje, blev han spurgt om, hvad meningen med livet var, og så sagde han: »Det er at være noget for andre«. Det kan man så være på mange måder. Jeg kan mærke, at når jeg står på scenen, så er jeg noget for dem, der står dernede.«

 

Store hits og stærkt livenavn

I årene der er gået sidenhen, har Mads Langer skrevet adskillige hits – blandt andre er ”You’re Not Alone”, ”Fact-Fiction”, ”Elephant”, ”Flawless” – og fra den nyeste plade, ”Reckless Twin” fra 2016, har ”3 AM” over 20 millioner streams på Spotify. Desuden har vi fået lov at opleve ham vise sin sympatiske personlighed frem i programmer som Mads & Monopolet – og ikke mindst i Toppen af Poppen på TV 2, hvor han spillede sin egen version af Sanne Salomonsens ”Overgir Mig Langsomt”. En sublim præstation, der i al sin enkelthed og med lyrikkens dystre baggrund, fik deltagerne i programmet – og måske mange af os seere – til at få våde øjenkroge.

 

Netop her viste Mads Lange nok engang sit talent som livekunstner – fra de små caféer tidligt i karrieren, fugtige øjenkroge hos Sanne Salomonsen og til de store scener, han med stor naturlighed indtager og udfylder. Netop derfor kommer det næppe som den store overraskelse, at han for nyligt fik GAFFA-Prisen for ”Årets Danske Livenavn” – og han har da også tidligere hentet en række priser – bl.a. som ”Årets Mandlige Kunstner”.

 

Festivalpublikummet på Langeland kan nu se frem mod endnu en stærk, dansk live-performer, der er klar til at give en mindeværdig oplevelse, som kan holde girafhjerterne varme resten af året. Ud over Mads Langer kan de også se frem til at opleve MICHAEL FALCH & DÉT BAND, Carpark North, Magtens Korridorer, Shaka Loveless, Scarlet Pleasure, KATO, Zididada, SAVEUS, Rasmus Seebach, L.O.C., Østkyst Hustlers, Søs Fenger, Citybois, SIVAS, Lis Sørensen, Benal, Kongsted, Christopher, Queen Machine, Joey Moe, Djämes Braun, Phlake, Wafande, Aura, Soleima og Kesi.