Tak for
#LLF19

Hyld Kim Larsen med René & Værsgo

08. apr 2019

 

Hittene er nærmest uendelige, når det kommer til Kim Larsens diskografi, og René & Værsgo er klar til et hylde originalen med respekt, kærlighed og fællessang i Møllers på Langelandsfestival 2019.

 

Engang spillede Kim Larsen på Langelandsfestival. I den forbindelse var han i radioen, og der nævnte han, at han skulle til at passe på ham, der spillede dagen efter, for han var altså ved at blive bedre end originalen. Ham, der spillede dagen efter, var René Richardt – og han er en mand, som kender Langelandsfestival rigtigt godt – og Langelandsfestival kender ham.

 

Fra Crew til kunstner

René Richardt har nemlig taget en ganske sjælden vej fra at være Crew bag Store Scene, hvor han sørgede for at kunstnerne fik noget at spise, til selv at stå på scenen og underholde festivalgæsterne. Derfor føler han også et stort ejerskab i forhold til Langelandsfestival – som han siger:

 

”Jeg føler, at jeg har været med til at starte det hele op. Der er plads til alle, unge mennesker, børn, liv og glade dage - det er dét, som er vidunderligt ved festivalen. Det er en god fest - jeg elsker Langelandsfestival, og den sidder dybt under huden på mig. Der er bare kærlighed!”

 

Gensidig kærlighed

Og kærligheden har vist sig gensidig – senest i sommer, hvor René & Værsgo spillede i Bodegaen, som blev stopfyldt med glade festivalgæster, der havde styr på Larsens sangtekster. Til sommer bliver det så Møllers, der er klar til René & Værsgo, der ud over René Richardt består af Ricki Susic, Stig Andreassen og Jimmy Østbygaard – og de er i dén grad klar til at invitere til god stemning, hvor der bliver rig mulighed for at synge med, drikke øl og bare have det sommerlækkert. Om det siger René Richardt:

 

”Det er helt fantastisk, at vi spiller i Møllers - der plejer at være helt fyldt i Bodegaen, når vi har spillet, så det er med stolthed, at vi skal indtage scenen i Møllers. Jeg nyder altid stemningen i det telt. Vi ryger op i superligaen, og det er en drøm, der går i opfyldelse.”

 

Kærlighed og respekt for det originale

For René Richardt startede interessen for Kim Larsen i barndommen. Han fortæller:

 

”Jeg har altid haft kærlighed til Kim Larsen og Gasolin. Jeg er vokset op med Gasolin. Jeg kan huske, at jeg som barn stod og vaskede op, inden jeg skulle lave lektier, og så sang jeg med på Langebro.”

 

Senest har Kim Larsen posthumt formået at overraske danskerne med en ny udgivelse. Det har René Richardt naturligvis også bidt mærke i, og siger:

”…og hans seneste udgivelse, der måske ikke er super produceret - så har han siddet der i sin lejlighed, og så udgiver de den, og så vælter han landet nok engang!”

 

At Kim Larsen har formået at skabe et musikfællesskab på tværs af generationer, kan de fleste vist blive enige om – og det er med kærlighed og respekt for netop det, af René & Værsgo går på scenen til sommer. René Richardt fortæller:

 

”Jeg klæder mig ud som Kim, og så forsøger vi at holde det så ægte som muligt, som Kim gjorde det med Kjukken - og når vi så synger Pianomand, så sender vi en hilsen op til ham, når han sidder oppe på sin lille sky. Larsens musik skaber fællessang og fællesdans. Det er en ære at holde hans sange og musik i live.”