dage
timer
min
sekunder

Fra krisecenter til festival

04. sep 2018

Langelandsfestival har ambitionen om at være en festival, hvor alle kan være med – på tværs af baggrund og forudsætninger. Bl.a. derfor har vi optimeret forholdene for handicappede, og til Langelandsfestival 2018 etablerede vi et samarbejde med Red Barnet, Anchersen Busselskab og Harald Nyborg, for at sikre en fed sommeroplevelse for en række familier.

 

Tekst & billede: Nanna Hammershøj
 

På toppen af en af festivalområdets bakker, ligger en lejr bestående af blå telte. Rundt i lejren høres glad latter og børn i alle aldre leger med hinanden og snakker sammen. Her er femten familier, samlet fra to krisecentre - et fra Østerbro i København og et fra Helsingør. Flere af familierne er fra Mellemøsten, og har aldrig oplevet en festival før - så hvad laver de så på Langelandsfestival?

 

En god ferie til ungerne

Nirushan, der er her med sin søn, 9-årige Isac, fortæller: “Vi er nogle familier, der har fået tilbudt at komme til Langeland - vi har stort set fået alt betalt.” Han fortsætter:

 

“Vi står alle i den situation, at vi aldrig nogensinde ville have haft råd til det - på det tidspunkt vi er i lige nu i vores liv. Det er en stor gave, vi har taget imod, selvfølgelig på grund af børnene, så vi kan være med til at give dem en god ferie."

 

Nye venner og god musik

Nirushan fortæller, at han har været på festival før, men at oplvelsen er helt ny for Isac: "Det er dejligt at få muligheden for, at give ham den oplevelse. At sove i telt og høre musik og lege med de andre børn - også med børn som han ikke kendte. De har leget rigtigt godt sammen allesammen."

 

Isac fortæller selv, med strålende øjne, om sine oplevelser på Langelandsfestival: “Jeg har hørt rigtig god musik! L.O.C, og der kommer Wafande! Jeg har også fået god mad og været på stranden og bade. Bare vi kan komme her igen til næste år...”


“Kan man få en bedre fødselsdagsgave til sin datter?”

Anja, som er mor til 4-årige Nilla, er overvældet over at få tilbudt turen på Langelandsfestival sammen med sin datter i år.

 

Nilla fylder endda år under festivalen, og hun fortæller med stor glæde: “Ja, se jeg har fået huller i ørerne siger Nilla med store glade øjne og peger på de fine lyserøde 'diamanter'. Jeg har været på hoppeborgen i børneland, det var sjovt!

 

“Jeg har altid ønsket mig, at kunne tage min datter med på Langelandsfestival. Vi er så taknemmelige - det er en fantastisk organisation som bakker op om os, med små midler.”

 

“Her er alt hvad jeg kunne ønske mig - hygge, god stemning og sammenhold.”