dage
timer
min
sekunder

Fødselsdagsrundflyvning med Crew

24. aug 2018

Fødselsdag og festivaljubilæum – der var nok at fejre for Peter Franklev, som er holdleder i Security, på sommerens festival. Og fejret blev han – blandt andet med en flyvetur, betalt af Crew-medlemmer, der holder af og sætter pris på ham.

 

Tekst: Annemette Ahrnkiel & Nicklas Lundorf
Billeder: Annemette Ahrnkiel & Tina Leegaard Dyrving

 

Den 28. juli var ikke kun den sidste dag på Langelandsfestival 2018, hvor vi med stærke musikalske navne, en kortvarig storm og et smukt fyrværkeri sagde stort tak for i år. Det var også dagen, hvor Peter Franklev kunne fejre at fylde 46 år – og når 2018 samtidig blev året, hvor Peter Franklev var en del af Langelandsfestivals Crew på 15’ende år, var dagen ekstraordinært festlig – og højtflyvende.

 

Den specielle gave

Dagen startede, som den skulle, med, at Peter Franklev blev vækket med gaver – og her var der en hel speciel én iblandt. Marlene Thomsen og Susanne Rasmussen fra Peter Franklevs hold gav ham en rundflyvningstur henover festivalområdet. Idéen fik de, da holdet gik og arbejde, og der fløj en maskine henover festivalområdet, hvor Peter Franklev udbrød: ”Det dér, gad jeg godt prøve.” Det fik han så lov til.

 

Flyvningen skulle begynde fra Tåsinge, og på turen derud er det tydeligt at mærke et helt specielt bånd mellem Marlene Thomsen, Peter Franklev – og hans forlovede Kia Virkelyst, der også er en del af Crew og Peter Franklevs hold.

 

Det naturlige samlingssted

Holdet står for at sætte telte op, og knoklede inden festivalen med at sætte over 200 telte op, så de stod klar til festivalgæsterne. Det gjorde de med deres hold, hvor flere italesætter Peter Franlev og Kia Virkelyst som holdets ”mor og far”, selvom Peter Franklev bedre kan lide udtrykket ”hyggeonkel”.

 

De to har som de eneste på holdet en campingvogn med, der derfor er blevet et naturligt samlingssted. De har lavet mad sammen hver aften - og Peter Franklev er kok til daglig, hvorfor han bl.a. har lavet flæskestegssandwich til hele holdet.

 

Måske var det derfor, at Peter Franklev også fik en trøje af sit hold, der alle havde skrevet deres navn under påskriften: ”Årets bedste holdleder!”

 

 

Den bedste festival og fødselsdag

Om flyveturen siger Peter Franklev, at det var sjovt at se det hele fra oven – og særligt det at se girafteltene, som hans hold jo havde sat op, i rækker ovenfra, var en oplevelse: ”Jeg har jo set luftbilleder før, men at se det i virkeligheden var sjovt – vi knokler jo røven ud af bukserne med at få sat det hele op!” siger Peter Franklev om oplevelsen og den festival, som han mener, var den bedste længe:

 

”Det var den bedste festival. Det er faktisk den bedste fødselsdag, jeg har haft!”

 

Vi ses til næste år, Peter

Til spørgsmålet om vi ser Peter Franklev i 2019 understreger han, at han ikke kan undvære Langelandsfestival og helt sikkert kommer igen næste år.

 

Han kan og vil ikke undvære sin langelandske familie, for som han påpeger: "Langelandsfestival emmer af sammenhold, kærlighed, respekt og omsorgsfuldhed for hinanden."