dage
timer
min
sekunder

Fodbold, festival og fællesskab!

06. sep 2018

30 grader og svedne baner var ingen hindring for en flok fodboldglade børn, der deltog på Langelandsfestivals FodboldCamp. Campen er et eksempel på Langelandsfestivals ambition om at give festivalgæsterne masser af oplevelser med hjem i bagagen - om det så er musik, fysiske udfoldelser eller bare en god omgang hygge!

 

Tekst: Annemette Arhnkiel & Nicklas Lundorf

Billede: Steen Madsen
 

Rudkøbing Boldklubs fodboldbaner ligger lige ved siden af festivalpladsen, og på vejen derhen får man hurtigt øje på en flok børn, som adskiller sig fra mængden. De knokler hårdt i den stegende hede med træningskegler og lignende udstyr for at lære nye og spændende fodboldøvelser godt at kende. Børnene, der aser rundt med boldene, har meldt sig til den 3-dages FodboldCamp, som Langelandsfestival står bag.

 

Her er der plads til alle - også selvom man ikke går til fodbold derhjemme

Børneflokken af 6-9 årige træner om formiddagen og er delt ind i tre grupper. Børnene er alle meget koncentrerede og lytter nøje efter, når de frivillige trænere præsenterer de næste øvelser. Ikke et barn sidder stille, trods der er 30 grader. De elsker tydeligvis at lege med fodbolden.

 

 

Fællesskabet mellem forældre og børn styrkes

Mens ungerne knokler, sidder forældrene i skyggen og nyder deres børn lære med stor iver og respekt for de frivillige trænere. Fælles for forældrene er, at de har tilmeldt deres børn, fordi det hyggeligt - og der opstår et nyt fællesskab forældrene og børnene imellem. Den første aften endte det endda med, at ungerne lokkede deres forældre med på banerne om aftenen. Her var det så børnene, der lærte deres forældre de førnævnte øvelser - og det endte da også med, at der blev lavet hold, hvor de forskellige teltcamps spillede mod hinanden. Der var stor kamp mellem Grøn og Gul, men hvordan det endte, var de dog ikke helt enige i.

 

Det er sjovt at skabe nye venskaber

Når forældrene lander på festivalområdet igen, er det sjovt for dem at opleve, at børnene stadig er uadskillelige. Der opstår ny leg børnene imellem, og et helt nyt fællesskab opstår, hvor de alle mødes på kryds og tværs - selvom det ikke er fodboldøvelserne, der er i fokus i telte eller campingvognene.

 

Forældrene mødes også på kryds og tværs, selvom de ikke lige bor side om side på festivalområdet. Et nyt fællesskab er opstået og ny omgangskreds fundet på festivalen, som de ellers ikke ville have fået, hvis ikke børnene var tilmeldt til FodboldCamp. De glæder sig allerede til de skal mødes igen i morgen, eller hvem ved måske lokker de deres forældre med til endnu en kamp på banerne i aften.