dage
timer
min
sekunder

Benal på plakaten

10. jan 2018

 

’P3 Guld’-vinder, anmelderroste og storsælgende. Benal er højaktuelle med nyt album – til sommer får festivalgæsterne på Langeland glæden af at opleve duoens poetiske tekstunivers fremført af en dyb vokal til mørke, elektroniske toner.

 

Har man lyttet til Benal med den forestilling, at der er tale om endnu et par hiphop’ere, som vi har hørt det massere gange før, vil det hurtigt gå op for én, at det slet ikke er tilfældet. En nydelig mand med briller og skjorte fremfører med kirurgisk præcision sine poetiske tekstuniverser sat til et elektronisk inspireret beat, hvormed Benals karakteristiske toner bliver svære at placere på én hylde.

 

Udsolgte Store Vega to gange

Benal består af Benjamin Hav, som kommer fra en hiphop-baggrund og står for tekstskrivningen og fremførelsen, samt Magnus Albert Wanscher der med sin elektroniske baggrund producerer de mørke beats, som til sammen skaber en unik stemning, der kan skifte fra festlige følelser til det melankolske og poetiske. En opskrift, der har vist sig at være ganske succesfuld, idet duoen i efteråret 2017 to gange spillede foran et udsolgt Store Vega med imponerede tilhørere – inklusive anmelderkorpset, hvor Gaffa eksempelvis gav 5 stjerner: ”Alle skråler med, og det er en fornøjelse at se hærdebrede mænd med halstatoveringer blive skrøbelige, når de synger med på den vidunderlige “Om Dig"”.

 

Anmelderrost album og P3 Guld

Også publikummet i Århus har fået øjnene op for den innovative duo, idet spillestedet Train også to gange blev udsolgt, hvor tilhørerne kunne nyde numre fra de tidlige EP’er, fra albummet ”Nu” fra 2016 og den nyeste tilføjelse til Benals diskografi fra 2017; ”Hvis Det Virkeligt Er Vigtigt”. Sidstnævnte har Soundvenue givet 5 stjerner, hvor de blandt andet skriver: ”‘Hvis det virkelig er vigtigt’ er en kærkommen gentagelse af fortællingen om Benals stræbergen, og at de bærer deres ambitioner stolt udenpå deres blåtonede uniform.”

 

Anerkendelsen fortsatte i efteråret, da Benal vandt det som DR selv kalder for ’den fineste pris’ – hovedprisen til P3 Guld, hvor det blev understreget, at duoen ”er en modig og kompromisløs original, som aldrig tager den lige vej, men hver gang sætter sig selv på spil og udfordrer sit publikum.” Albummet er desuden nomineret til Gaffa-prisen for årets udgivelse, så publikummet på Langelandsfestival kan dermed se frem mod at opleve en aktuel, innovativ og poetisk kunstnerduo med roste live-optrædener.