dage
timer
min
sekunder

Barselona på Store Scene

21. feb 2019

Hvem er Barselona egentligt, og har de været på Langeland før? Vi besøgte "Grotten" og fik en snak med de to unge mænd!

 

 

Single- og P3-prisaktuelle Barselona er klar til at give festivalgæsterne en stærk koncertoplevelse med deres brandvarme barca-pop, hudløst ærlige tekster og nærværende musik.

 

Barselona, der består af efterskolevennerne, Rud Aslak og Rasmus Theodor, har de seneste par oplevet lidt af en ændring i deres liv. I 2016 gik de begge på Ollerup Efterskole – og her i 2019 har de udgivet flere EP’er og singler, der har opnået flot radioplay. Numre som ”Fra Wien Til Rom”, ”Barselona” og ”Hvornår” har taget turen fra drengenes lille, røgfyldte og hyggelige studie til æteren.

 

Fra Grotten til æteren

Studiet hedder Grotten, og den finder man i en kælder på Frederiksberg ved at kravle ind gennem en lille låge. Herinde foregår magien, når duoen skriver deres numre – og når de så tager ud og spiller, kommer bandet med og bidrager til at give den oplevelse, der bl.a. har fået Soundvenue til at skrive:

 

”Til trods for hvor stærkt det er gået, har Barselona bibeholdt et lyrisk univers, der kredser om det, de kender. Pigerne med pandehår er nogle hjerteknusere, mor har været i bageren, og fridage er for fede. Derfor føles Aslaks fortolkning netop så medrivende ægte, når han snøvlende og krukket kæler for hvert et ord med inciterende indføling.”

 

 

Chancen på Store Scene

At Barselona spiller på Store Scene til sommer kan måske undre nogle – men det falder i tråd med Langelandsfestivals ønske om at give upcoming bands en speciel oplevelse og en chance for at stå på dén scene, som vi kender så godt. Derfor fik TIGER/SWAN sidste år muligheden, og vi glæder os til sommer at opleve Barselona spille festivalpladsen op. Det er da også et prisnomineret band, der har bevist sit værd, i det de senest var nomineret til P3-Gulds talentpris.

 

Senest har de på Valentines Day udgivet kærlighedsnummeret ”Åbne Arme” – og så er de ellers bare et par flinke, unge fyre – det kan du se i videoen herover, hvor vi besøgte Rud og Rasmus i Grotten.