Tak for
#LLF19

Store Scene

Spilleplan Store Scene, Langelandsfestival 2019


Hitkongerne vender tilbage på Store Scene til sommer, hvor Danmarks absolut stærkeste popduo er klar til at give festivalgæsterne et brag af en koncertoplevelse!

 

læs mere

 

Hit på hit på hit på… Der er ingen, der som NIK & JAY har formået at fylde vores radioer, vores ører – vores liv med stærke pophits, rørende ballader og festlige tracks. Siden duoen første gang spillede på Langelandsfestival i 2003, er kærligheden mellem festivalpublikummet og NIK & JAY kun vokset. Gang på gang er Langeland blevet spillet i ganske alvorligt festivalhumør, og selvom andre festivaler nu også har fået øjnene op for, hvor fremragende NIK & JAY er, åbner vi med stor begejstring armene op i forventning om endnu en uforglemmelig oplevelse med favoritterne.

 

 

Ekstraordinært stærkt livenavn

De behøver nærmest ingen introduktion – vi kender dem jo alle, men derfor får I alligevel her et par nedslag i NIK & JAYs flotte karriere. I 2003 spillede de ikke bare på Langelandsfestival – de udgav dén selvbetitlede plade, som nærmest har for mange hits på til at nævne. ”Hot”, ”Elsker Hende Mere” og ”Tag Mig Tilbage” er blot et udsnit – og allerede året efter fulgte de op med endnu en plade, hvor man kunne høre ”En Dag Tilbage”, ”Lækker” og ”Kan Du Høre Hende Synge”.

 

Fortsættes øvelsen gennem NIK & JAYs diskografi vil man altid kunne finde en imponerende mængde hits og sange, som du bare kan teksten på. De senere år har duoen så markeret sig ekstra stærkt som livenavn. De har udsolgt Royal Arena – hvor Ekstra Bladet endda kaldte dem ”Kongerne af Royal Arena” – og senest blev de i 2018 nomineret til ”Årets danske livenavn” ved GAFFA-prisen og ”Årets livenavn” ved Zulu Awards.

 

Det kommer naturligvis ikke som den store overraskelse for Langelandsgæsten – vi har nydt dem og deres fremragende shows siden 2003 – og til sommer gør vi det igen! Følg med i, hvem vi har offentliggjort på www.llf.dk/musik.

 


Danmarks ubestridt største hip hop-gruppe er klar til at indtage Store Scene på Langelandsfestival 2019 med seks studiealbums og en imponerende mængde priser og prisnomineringer i bagagen.

 

læs mere

 

Sidst vi fik glæden af Suspekt på Langelandsfestival var i 2015, som var et flot og succesrigt år for gruppen. Emil Simonsen (Orgi-E / Klamfyr) og Andreas Bai Duelund (Bai-D), samt produceren Rune Rask, blev dér for alvor anerkendt for deres bidrag til dansk musik igennem mere end 20 år, da bandet modtog intet mindre end 4 statuetter til Danish Music Awards, blandt for “Årets Live Navn”.

 

 

Seks stjerner og masser af anerkendelse

Siden da har det bestemt ikke stået stille, og i 2017 udgav Suspekt albummet ”100% Jesus”, hvor gruppen endnu engang understregede deres markante rolle i dansk hip hop, samtidig med at de udviklede deres lyriske univers. GAFFA kvitterede med seks fortjente stjerner - for ingen slukker de her stars! Albummet slutter med ”Hun Blev Bare Så Glad”, der var nomineret som årets danske hit til GAFFA-prisen 2018. Pladen vandt for Årets danske hip hop-udgivelse, de var nomineret til årets danske band, ligesom Zulu Awards havde nomineret Suspekt som Årets kunstner og Årets live navn.

 

 

Vær klar på en stor live-oplevelse

Sidstnævnte nominering kan ikke komme som den store overraskelse, hvis man har oplevet Suspekt live – og de er klar til at give festivalgæsterne på Langelandsfestival 2019 en stærk live-oplevelse. Emil Simonsen forklarer: ”Det er et klart mål for os, at leve op til alle tidligere koncerter og ikke mindst overraske publikum til de kommende live shows. Vi glæder os vanvittig meget til at kunne præsentere det nye materiale. Vores live shows skal afspejle præcist samme niveau, som vi føler, at vi leverer på pladerne.”

 

 


Med et hav af koncerter, priser og over 10 studiealbums i bagagen, er et af Danmarks mest populære rockorkestre nu tilbage på Store Scene!

 

læs mere


De behøver ikke den store introduktion – hverken for den garvede gæst på Langelandsfestival, eller den helt nye. D-A-D har givet danskerne masser af store oplevelser – på LP, bånd, cd’er, streaming og ikke mindst; live. Nu vender de tilbage til Store Scene på Langelandsfestival – noget som har været et stort ønske blandt mange af festivalgæsterne gennem årene.

 


Festivalfavoritterne udgiver nyt i foråret

Jesper Binzer, Jacob Binzer, Stig Pedersen og Laust Sonne er blandt favoritterne hos det langelandske festivalpublikum, hvilket nok må siges at afspejle bandets popularitet i den danske befolkning. I hvert fald kan der ikke herske nogen tvivl om, at D-A-D er garant for fed elspade og en stærk rockoplevelse, hvilket senest blev bekræftet af GAFFA, der gav bandet 5 stjerner for deres optræden på sidste års Grøn. Her gav gruppen den så meget gas, at anmelderen blev helt nervøs for brandfaren i den varme sommer, som vi også selv oplevede på nærmeste hold på LLF18:

 

”Gruppen lægger ud med ”Evil Twin” fra år 2000-hitalbummet Everything Glows, og så går det ellers over stok og sten og afsvedet gult græs med velspillet rock. Det er lige før, man frygter for, at bandet uforvarende kommer til at overtræde det allestedsnærværende afbrændingsforbud.”


Vi satser på, at det ikke går galt til sommer og ser frem til at høre nye toner fra D-A-D, der har bebudet, at der kommer et nyt album i marts eller april.

 

 


Op i luften med skoene – KATO spiller på Store Scene til sommer! Dermed kan vi være sikre på en fed fest sammen med en af Danmarks absolut stærkeste DJ’s.

 

læs mere

Hvis du har været på Langelandsfestival de sidste mange år, har du sandsynligvis også oplevet KATO. Han startede nemlig med at spille op til fest om natten i Møllers efter det normale musikprogram, og i takt med han udgav flere og flere hits, blev han en kunstner, som festivalgæsterne på Langeland omfavnede og tog til sig. De sidste par år har han så lyst hele festivalpladsen op med sine eksplosive shows – fyldt med pyroteknik og smæk på lyset, men i særlig grad med et særligt nærvær og en stærk forbindelse med publikum.

 

Tag del i Langelandstraditionen

Måske du har stået med din sko oppe i luften og danset til tonerne af “Desert Walk” – en hel speciel tradition, som KATO selv har indført på Langelandsfestival, og som vi måske er heldige nok til at genopleve til sommer. Ellers har du måske givet den gas til kæmpehittet “Show You Love”, der har over 70 millioner streams på tværs af platforme, men hvis du ikke har fået fornøjelsen, er chancen der på Langelandsfestival 2019, hvor KATO uden tvivl vil medbringe et stort opsat show.

Tag del i festen til sommer med KATO og resten af Langelandsfamilien!

 

 


Årets danske artist ved DDJA 2018 vender tilbage til Langelandsfestival! Hvis du var med i den kæmpe fest, som Kesi lavede i Møllers i sommer, så ved du at den unge, populære artist formår at skabe en mindeværdig koncertoplevelse og nu vender han tilbage!

 

læs mere

 

”Mamacita”, ”Følelsen”, ”Kom Over”, ”Su Casa”… Listen er efterhånden blevet lang for Kesi, der til trods for sin unge alder, har siddet tungt på den danske hip-hop-scene siden 2011. Særligt siden ”Søvnløs” kæmpehittede i 2014 og Danmark fik øjnene op for Nørrebrorapperens store talent, har han markeret sig som et af landets største og mest progressive artister.

 

Priser og et fyldt Møllers

Senest opnåede Kesi anerkendelse ved Danish Deejay Awards 2018, hvor han blev Årets Danske Artist – og ved Zulu Awards 2018 blev han nomineret i kategorien Årets Kunstner samt Årets Hit for ”Mamacita”.

 

Nu vender Kesi tilbage til Langelandsfestival, efter han i sommer fyldte Møllers og skabte et brag af en fest med såvel de unge fra Efterskole- og UngCamp, som grupper af feststemte gæster fra resten af festivalområdet. På Langelandsfestival indtager Kesi Store Scene, hvor festivalgæsterne utvivlsomt kan se frem til et brag af en fest.  

 


”Lad mig høre jer sige YEAH!” GNAGS er klar til Store Scene til sommer med hits, klassikere og nye numre – så slip glæden løs med nogle af dansk musiks største legender!

 

læs mere

 

Det er muligt, at Peter A.G. for 30 år siden lovede, at han ville sætte sig på en bænk og kigge ud over molen, når han engang blev gammel, men GNAGS er stadig i fuld sving og i dén grad værd at opleve live. Den energiske og festfyldte stemning, der har kendetegnet det populære Århus-band i årtier, lever i bedst velgående med balancerede reggae- og rocktoner.

 

 

Anmelderrost album og LLF-besøg
Det blev bevist nok engang i 2017, hvor GNAGS udgav albummet ”Nørd”, som generelt begejstrede anmelderne, og hvor Berlingskes anmelder blandt andet skrev: ”Det er svært ikke at lade sig rive med, når sprechstallmeister Peter A.G. i et anfald af verbal hundegalskab slipper associationerne løs.” Samme år fik festivalgæsterne på Langeland også glæden af at opleve et oplagt GNAGS, der som så mange gange før, spillede festivalpladsen foran Store Scene helt op med velkendte og nye rytmer.

 

 

Nyt show og ny plade
Vi kan nu glæde os til at opleve GNAGS til sommer med et helt nyt show, hvor klassikerne leveres i nye rammer. GNAGS hylder den menneskelige fantasi, og der skal for alvor fyres energi af, rystes på hovedet og råbes i kor. Alt det, vi gør af glæde ved at gøre det! Samtidig er GNAGS i studiet nu, hvor de arbejder på en ny plade – så der bliver rigeligt at gå og glæde sig med frem mod Langelandsfestival 2019!

 

 


Langelandsfestival og Joey Moe hænger rigtigt godt sammen – og til sommer får vi glæden af at opleve ham fra Store Scene.

 

læs mere

Autografer i stormvejr

I sommer havde vi som bekendt en bragende varm og solfyldt festival. Der var dog ét tidspunkt lørdag, hvor der pludselig kom en mindre, lokal storm over festivalområdet. Det gik desværre ud over Joey Moe, der tog situationen med oprejst pande. Han gik ud blandt det ventende publikum og begyndte at skrive fotografer til glade festivalgæster, der på trods af de korte vejrlige udfordringer, var helt klar til at synge med på ”Smukkest På En Søndag”, ”Million” ”Yoyo” og alle de andre stærke pophits, som Joey Moe står bag.

 

Fra Møllers til Store Scene

Joey Moe er en af de kunstnere, der har taget rejsen fra at være et mindre act i Møllers til at indtage Store Scene, som det store popnavn, han har etableret. Men selv, hvis Joey Moe ikke skulle spille på Langelandsfestival, så kan det alligevel være, at man kunne få øje på ham på festivalområdet – følgende sagde han til os sidste år:

 

”…jeg har været der en del gange – så er det bare blevet en familiær ting for mig. Det er ligesom om, at hvis ikke jeg skal spille der, så er det superfint, men så finder jeg et telt!”

 

Joey Moe har taget os alle med storm med sit unikke talent og fængende popballader. Find danseskoene frem og tag dine venner og din familie med til et festfyrværkeri af en koncert, når Joey Moe træder ind på Store Scene med sit store band.

 


De danske soul- og R&B-stjerner vender tilbage til Store Scene til sommer, hvor de med største selvfølgelighed i sommer gav festivalgæsterne en mindeværdig oplevelse i den stegende hede.

 

læs mere

 

De har rundet 100 millioner streams på Spotify, og har du tændt for radioen inden for de sidste par år, kan du umuligt have undgået at rokke med til de fløjsbløde toner fra hitduoen Phlake, der i 2016 tog Danmark med storm. Det gjorde de med hits som ”Angel Zoo” og ”Pregnant”, som i 2017 blev efterfulgt af pladen ”Weird Invitations” med numre som ”IKEA Episodes” og ”The Rascal”.

 

Har åbnet store scener

Trods duoens unge alder har de allerede formået at etablere sig på den danske musikscene, hvor de i 2017 åbnede Orange Scene på Roskilde Festival. I sommer åbnede de så Store Scene på Langelandsfestival, hvor de fik festivalfølelsen til at sitre henover festivalpladsen, der er klar til at tage imod Jonathan Elkær og Mads Bo nok engang til sommer.

 

Efter udgivelser i 2016 og 2017 væltede det ind med priser, og selvom Phlake har holdt det til en enkelt udgivelse – nummeret ”Waited All Summer” i efteråret 2018 – opnåede de at blive nomineret som Årets danske Band ved GAFFA-prisen.

 

 


Vi kan være sikre på god rock til sommer, når Magtens Korridorer går på Store Scene med bagagen fuld af hits og med forstærkerne skruet op på 11!

 

læs mere

 

Vi kan være sikre på god rock til sommer, når Magtens Korridorer går på Store Scene med bagagen fuld af hits og med forstærkerne skruet op på 11!
 
I 2005 udsendte Magtens Korridorer albummet 'Friværdi', og da startede det, der skulle blive et rockeventyr. Med enorm succes indtog de fem herrer folkets hjerter med en række sange, der ramte hverdagen og gjorde den til en fest. Anmelderne anvendte ord som 'Magtdemonstration' og 'Dansk Rocks Nye Magthavere'. Siden har fulgt fire yderligere original-albums samt en opsamlingsudgivelse med de største hits.
 
Én stor fest!
Bandet har turneret intensivt gennem alle årene, og er nu etableret massivt på den danske livescene. De har besøgt danske klubber og festivaler mange gange og med et til stadighed større og større publikum. Måske fordi koncerterne altid ender som én stor fest med et band, der tager sit publikum i hånden, og giver det et pusterum fra hverdagen.
 
Nye hits – og masser af de gamle
Magtens Korridorer udgav nyt album ‘HALVT TIL HELT’ i februar 2018. 'I Dybet' og 'Du Tog Fejl' fra det album har været massive, landsdækkende radiohits. Og så er der jo næsten ingen grund til at remse koncerthits som 'Nordhavn Station', 'Lorteparforhold', 'Picnic På Kastellet', 'Pandora', 'Milan Allé' og 'Kom Og Mærk' op.
 


Charme, glæde, fællessang – ja, bare god gedigen musik i skøn stemning. Det er hvad vi senest har tilføjet på plakaten med legenden Birthe Kjær, der tager sit Feel Good Band med sig!

 

læs mere

 

Birthe Kjær er klar til Store Scene, og med sig tager hun sit ”Feel Good Band”, som består af rytmegruppe, 3 blæsere samt 2 korpiger. I alt 9 personer under ledelse af kapelmester Ronnie Flyvbjerg, som er et kendt ansigt på DK4’s “Fællessang i Mariehaven”.

 

Sommer og sol – syng med!

Senest vi fik lov at opleve Birthe Kjær på Langelandsfestival var i 2016, og ligesom dengang spænder repertoiret helt fra starten i 1968 af Birthe Kjærs karriere med sange som “Arrivederci Franz”, ”Pas på den knaldrøde gummibåd”, ”Sommer og sol”, og ”Tennessee Waltz” – alle sange som publikum kan synge med på.

 

Lad dig smitte af glæden

Birthe Kjær & Feel Good Bands show er nok det tætteste man i dagens Danmark kommer på et ægte kultorkester. Med en uimodståelig charme og smittende glæde indtager Birthe og Feel Good band scene efter scene landet over, og efterlader altid publikum i et inferno af “syng med”, gummibåde og klapsalver.

 

Showet rundes ofte af med Birthe Kjærs version af ”My way”, hvor hun meget apropos kigger tilbage på sit liv og sin lange, flotte karriere.

 


"Dybt Vand”, ”Endeløst”, ”Verden I Stå”, og ”På En Dag Som I Dag” – der bliver rigeligt at synge med på, når Rasmus Walter går på Store Scene til sommer!

 

læs mere

 

Rasmus Walter, der har rødder i Århus, har været kendt og elsket på den danske musikscene i en årrække. Først lærte vi ham at kende, da han var forsanger i rockbandet Grand Avenue, og senerehen blev det som så solokunster, Rasmus Walter blev en del af den kollektive, danske musikbevidsthed.

 

Måske du også har oplevet Rasmus Walter i det populære TV2-program ”Toppen af Poppen”, hvor han i 2014 deltog – blandt andet sammen med Wafande og Barbara Moleko, som vi også får glæden af på sommerens festival. Glæd dig til sommer – og glæd dig til Rasmus Walter på Store Scene!

 


Glæd dig til at opleve den unge og karismatiske sanger med den store stemme på Store Scene til sommer!

 

læs mere

 

Glæd dig til at opleve den unge og karismatiske sanger med den store stemme på Store Scene til sommer!
 
De fleste musikelskere husker nok stadig 2017 som året, hvor den kun 22-årige Jacob Dinesen voksede ud af ingenting og erobrede de danske spillesteder og hitlister - med en kæmpe fanskare til følge.
 
Endelig tilbage
100 koncerter blev det dengang til, og ganske imponerende for en debuterende artist blev samtlige indendørs shows solgt ud. Siden har mange publikummer måtte se langt efter at opleve den unge Dinesen på landets lokale scener igen, da 2018 ”kun” bød på 2 stort anlagte arena shows i hhv. Jylland og København samt få festivalshows sommeren over.
 
Nærværet er i centrum
Men i 2019 kan du opleve Jacob og hans band på Langelandsfestival, hvor de er klar til at give et nærværende oplevelse fra Store Scene – for som Jacob siger til Danmarks Radio: ”Når du laver levende musik, er der nærvær. Det skal der være uanset hvad. Publikum kan mærke, hvis du ikke er der. Det værste er at miste nærværet”

 


Vi er godt i gang med at få stærke navne på vores plakat – og vi er glade for at fortælle, at du kan opleve Rasmus Nøhr på Store Scene på Langelandsfestival 2019!

 

læs mere

 

Kom nu – himlen er blå! Vi satser på et stærkt dansk sommervejr, og særligt en kunstner passer perfekt til god stemning under en dansk, blå sommerhimmel. Rasmus Nøhr er historiefortæller, musikant, underholder – ja, god stemning, der nu er klar til Store Scene på Langelandsfestival 2019.

 

 

Historier og skæbner

Rasmus Nøhrs seneste album ”Monas Butik” fra 2018 indeholder 10 historier om skæbner der fletter sig ind og ud af hinanden om hvor stor en rolle vi alle sammen spiller i vores lokale kvarter for mennesker der – hvis man evner at iagttage og give sig selv plads til eftertænksomhed og være et nærværende menneske.

 

Rasmus Nøhr har skiftet ud på pladserne i sit band og får nu musikalsk opbagning af Jan Lysdahl, Rune Harder Olesen, Dan Hemmer, Jacob Funch og Peter Kjøbsted, som både har været med i studiet til indspilningerne og følger med ud på sommerens koncerter.

 

Det giver en ny musikalsk kraft, hvor der spilles med lige dele legesyge og tung melodisk overskud og fornemmelse.

 

 


Frem med kaptajnskasket og merskumspibe – Sømændene inviterer dig i dørken til sommer på Langelandsfestival 2019 med deres festlige, ølskummende show!

 

læs mere

 

”Hva’ så Langeland, er I vågne?! Hold kæft, hvor har vi glædet os til at se jer og drikke nogle øl med jer!”

”Jeg vil allerede gerne nu anbefale, at I drikker en masse bajere – det er jo varmt.”

 

Sådan sagde Styrmand Jeppe fra Store Scene ud mod en varm festivalplads. Herefter brød Sømændene ud i en solskinshilsen sammen med publikum og favnen fuld af bajere.

 

Netop bajerne er en central del af Sømændenes koncerter – og den fest, der altid opstår, når skipper, dæksdrenge og styrmand går om bord på Store Scene og overtager festivalroret. Det hænger måske sammen med spørgsmålet, de i en af de klassiske sange både stiller og besvarer: ”Hvad er værst i livet? Død af tørst!”.

 

Vær klar til høj sø!

I over 10 år i træk har Sømændene hjulpet gæsterne på Langelandsfestival i dørken med deres festlige sange, der tager sit udgangspunkt i det maritime tema, artistens navn også bærer bræg af. De 8 sømænd er kendt fra radio og tv, men det er særligt live, at styrmand, ankermand og matroser kommer ud over scenekanten og får sat gang i kalas og høj sø hos tilhørerne.

 

 


Single- og P3-prisaktuelle Barselona er klar til at give festivalgæsterne en stærk koncertoplevelse med deres brandvarme barca-pop, hudløst ærlige tekster og nærværende musik.

 

læs mere

 

 

Single- og P3-prisaktuelle Barselona er klar til at give festivalgæsterne en stærk koncertoplevelse med deres brandvarme barca-pop, hudløst ærlige tekster og nærværende musik.

 

Barselona, der består af efterskolevennerne, Rud Aslak og Rasmus Theodor, har de seneste par oplevet lidt af en ændring i deres liv. I 2016 gik de begge på Ollerup Efterskole – og her i 2019 har de udgivet flere EP’er og singler, der har opnået flot radioplay. Numre som ”Fra Wien Til Rom”, ”Barselona” og ”Hvornår” har taget turen fra drengenes lille, røgfyldte og hyggelige studie til æteren.

 

Fra Grotten til æteren

Studiet hedder Grotten, og den finder man i en kælder på Frederiksberg ved at kravle ind gennem en lille låge. Herinde foregår magien, når duoen skriver deres numre – og når de så tager ud og spiller, kommer bandet med og bidrager til at give den oplevelse, der bl.a. har fået Soundvenue til at skrive:

 

”Til trods for hvor stærkt det er gået, har Barselona bibeholdt et lyrisk univers, der kredser om det, de kender. Pigerne med pandehår er nogle hjerteknusere, mor har været i bageren, og fridage er for fede. Derfor føles Aslaks fortolkning netop så medrivende ægte, når han snøvlende og krukket kæler for hvert et ord med inciterende indføling.”

 

 

Chancen på Store Scene

At Barselona spiller på Store Scene til sommer kan måske undre nogle – men det falder i tråd med Langelandsfestivals ønske om at give upcoming bands en speciel oplevelse og en chance for at stå på dén scene, som vi kender så godt. Derfor fik TIGER/SWAN sidste år muligheden, og vi glæder os til sommer at opleve Barselona spille festivalpladsen op. Det er da også et prisnomineret band, der har bevist sit værd, i det de senest var nomineret til P3-Gulds talentpris.

 

Senest har de på Valentines Day udgivet kærlighedsnummeret ”Åbne Arme” – og så er de ellers bare et par flinke, unge fyre – det kan du se i videoen herover, hvor vi besøgte Rud og Rasmus i Grotten.

 

 

 


Vi er vant til at opleve dem som solokunstnere – og vi er vant til at opleve et varmt glædesfælleskab, når reggaerytmer og god stemning indtager festivalpladsen. Til sommer kan vi opleve dem sammen, og mon ikke det bliver en sand fest?

 

læs mere

 

 

Shaka & Wafande er to af Danmarks allerstærkeste liveartister, der har givet os hits og elskede oplevelser de sidste år. Det har de på vores streamingtjenester – og det har de i allerhøjeste grad på vores festival, hvor de med hver deres karakteristiske vokal og elskværdige væremåder har bjergtaget det langelandske festivalpublikum.

 

Elskede sange

Derfor er det også en fornøjelse, at byde Shaka & Wafande velkommen på plakaten for Langelandsfestival 2019 – nu sammen, hvor de kombinerer deres egne sange med ny, fælles musik. ”Gi´Mig Et Smil”, ”Tomgang”,”2 Mod Verden” og ”Uartig” – der er rigeligt af elskede sange, og til sommer kan du tage del i den kæmpe fest og gode stemning, som de to sympatiske og dygtige livekunstnere bringer til vores smukke ø.