dage
timer
min
sekunder

Første gang

Praktisk information

Her finder du informationer om alle praktiske forhold omkring festivalen.

 

Langelandsfestivalen er en familiefestival fuld af musik og hygge. Derfor markedsfører vi festivalen under sloganet ”100 procent familiefestival”.

 

De mange børn og familier giver festivalen en hel speciel stemning, men stiller også specielle krav til festivalen. For vi vil gerne rumme hele familien. Derfor har vi noget til både far og mor, teenageren, bedstefar, kusinen, de mindre og større børn samt babyen. Det gælder både toilet- og badeforhold, musikgenrer, underholdning og udvalget af madboder.

 

 

Vi har blandt andet rigtig mange vandskyllende toiletter, badevogne og puslevogne, hvor de helt små kan blive skiftet. Der er også en særlig UngCamp til teenagerne, der efter mange år sammen med mor og far på FamilieCamp, nu har behov for at være mere sammen med vennerne end familien.

 

Og så er der Børneland der med en størrelse på mere end fire fodboldbaner, er fuld af børnevenlige aktiviteter og en af festivalgæsternes absolutte favoritter. Endelig stræber vi efter at sammensætte et så bredt musikprogram som muligt. Så her er både underholdning, musik og show for børn, samt navne og kunstnere der også kan få mor og onkel Bent op af stolen.

 

Apotek

Har du hovedpine eller ondt i dansebenet er der hjælp at hente. Du finder apoteket med piller og plaster i Handelsgaderne. Åbent hver dag kl. 11.00 – 19.00.

 

Bad & toilet

Der er flere bade på pladsen. Et bad koster kr. 30,- Der er mere end 450 vandskyllende toiletter på pladsen. Dertil er der flere pissoirer på pladsen. Dem må herrerne meget gerne benytte, så damerne ikke skal stå og trippe i kø på toiletterne.

 

Biler

Der må ikke komme hverken bil, knallert, scooter, motorcykel eller cykler ind på pladsen. Til gengæld kan du parkere kvit og frit på buffermarken, eller købe en p-billet, så du kan parkere helt tæt på campingområderne og festivalpladsen.

 

Brand & ild

Vi er godt gammeldags hysteriske overfor al brug af åben ild. Derudover holder vi os til Beredskabsstyrelsens generelle krav til campingpladser. Så hold dig indenfor feltet, når du sætter telt, campingvogn eller camplet op, så står det ikke for tæt.

 

Der er opstillet brandtårne på campingområderne, hvor der er vagter på arbejde 24 timer i døgnet. Alle vores medarbejdere i Security er trænede i brandslukning på pladsen. Der er altid flere brandbiler på festivalområdet, som kan rykke ud, hvis det bliver nødvendigt. Du kan naturligvis grille på de dertil indrettede pladser– se under grillpladser.

 

Børn

Der er flere tusinde børn på festivalen. De myldrer rundt, går dig ofte kun til navlen og er nemme at overse i en kø, eller foran scenen. Selvom alle tager hensyn, kan man altid kontakte festivalens servicepersonale, hvis et barn er fundet eller blevet væk. Skriv dit mobilnummeret på barnets arm, så børn, der er gået på eventyr, kommer dermed lettere tilbage til forældrene. Vi anbefaler i øvrigt, at man tager sine børn med op på bakken, hvis hele familien vil se en af de sene koncerter på Store Scene.

 

Cykler

Det er ikke muligt at medbringe cykler på festivalområdet, da der er alt for mange mennesker samlet på et lille område.

 

Dankort, Visa, Mastercard, Diners m.m.

Alle vores barer tager disse kort, man kan dog kun benytte kort til køb af varer på beløbet.

 

Dyr

Lad kæledyrene blive hjemme – kun giraffer i gult og sort plys er varmt velkomne.

 

Efterlysning

Bliver I væk fra hinanden i vrimlen, kan I få hjælp i Informationen ved port 8. Mange aftaler et bestemt sted, hvor de kan mødes på et aftalt tidspunkt, hvis man bliver væk fra hinanden. Børn kan altid blive hjulpet tilbage til familien, hvis de har fars eller mors mobilnummer skrevet på sig.

 

Grillpladser

Vi skal passe på med åben ild, derfor er der etableret flere grillpladser rundt omkring på campingområderne. Her kan man grille på sin egen medbragte grill. Husk at sand og jord er stegende hed efter brug af engangsgrill. Du kan finde grillpladserne på kortet over festivalpladsen.

 

Hittegods

Finder du ting uden ejermand, eller har du selv mistet noget, så skal du gå til Informationen ved port 8. Her tager de imod ting og sager og hjælper med at efterlyse bortkomne ting. Informationen og Hittegods er åben hver dag kl. 10.00 – 23.00. På hjemrejsedagen søndag den 30. juli lukker vi kl. 12.00, og efterladte effekter afleveres til politiet i Svendborg.

 

Indkøbsvogne

Indkøbsvogne hører ikke til på festivalens område, så vi opfordrer alle til at lade dem stå i de lokale supermarkeder, eller at returnere dem med det samme.

 

Informationen

Du finder Informationen ved port 8. Her kan du få svar på dine spørgsmål. Det er kort og godt stedet for alle oplysninger om festivalen. Her finder du også hittegods. Informationen er åben hver dag kl. 10.00 – 23.00. På hjemrejsedagen søndag den 30. juli lukker Informationen kl. 12.00.

 

LIDL - dagligvarer

Der er mælk, kaffe, rundstykker, juice, slik og andre dagligvarer til salg i det 500 m2 store pop-up supermarked. LIDL-supermarkedet ligger i krydset på vej fra campingområderne mod festivalpladsen. LIDL holder åbent fra kl. 7.00-22.00 fra lørdag den 22. juli.

 

Mad og drikke

På festivalpladsen og i Forhaven er det ikke tilladt at medbringe sig egen mad eller drikkevarer. Du er velkommen til at tage en tom vandflaske med som du kan fylde ved vandhanerne både i Forhaven og på festivalpladsen. Husk at drikke masser af vand, så du ikke bliver dårlig. Det gælder især, når det er meget varmt.

 

Medicin

Hvis du tager receptpligtig medicin, så tag det med i den originale emballage, så det ikke kan forveksles med ulovlige piller/stoffer. Har du brug for håndkøbsmedicin, så kan du finde et mindre udvalg i apoteksudsalget i handelsgaden mellem port 8 og port 9.

 

Nabohjælp

Hold øje med din nabos telt, samt mistænkelige personer. Finder du noget bemærkelsesværdigt, så kontakt med det samme Security eller portvagterne.

 

Politi

Der er ikke længere en politistation i Rudkøbing. Men under festivalen har Svendborg Politi en mindre styrke på festivalen.
OBS! Har du brug for politi nu og her på festivalpladsen så kontakt portvagterne.

 

Puslevogne

Når det er tid til baby-service, kan du bruge en puslevogn, så du i ro og mag kan sørge for familiens mindste.
Vi har placeret en puslevogn i Børneland, og derudover er der flere pulsevogne rundt omkring på pladsen.

 

Stoffer 

På festivalen udøver vi en nul tolerance-politik over for stoffer. Derfor er det vores politik at klippe armbåndet og udvise alle, som bliver sat i forbindelse med stoffer på festivalen.

 

Uheld & samaritter

Kommer du til skade, eller bliver du dårlig kan samaritterne hjælpe. Find dem ved Port 8), hvor der er døgnåbent. Har du brug for en ambulance, skal du kontakte samaritterne eller portvagt. Hvis du selv ringer 112, ved ambulancen ikke præcis, hvor den skal køre hen på området.

 

Vand

Tap vand til drikkevand fra vandhanerne, der står rundt omkring.

 

Våben

Ifølge dansk lov er det forbudt at bære våben, og det gælder i særdeleshed på festivalen.