dage
timer
min
sekunder

Information

Praktisk information

Her finder du informationer om alle praktiske forhold omkring festivalen.

 

Langelandsfestivalen 2017 afholdes fra lørdag den. 22. juli kl. 12.00 til søndag den 30. juli kl. 12.00.

 

Hvem er gæster på Langelandsfestivalen

På festivalen har vi alle aldersgrupper fra den nyfødte på kun et par dage til bedsteforældrene, der gerne vil nyde tid sammen med børnebørnene og høre lidt musik. Der er rigtig mange børn på festivalen i alderen fra 3 til 12 år. De elsker at komme på festivalen og vil af sted år efter år. 

 

Langelandsfestivalen er en familiefestival fuld af musik og hygge. Derfor markedsfører vi festivalen under sloganet ”100 % familiefestival”. De mange børn og familier giver festivalen en hel speciel stemning, men stiller også specielle krav til festivalen. For at vi kan rumme hele familien, har vi noget til både far og mor, teenageren, bedstefar, kusinen, de mindre og større børn samt babyen. Det gælder både toilet- og badeforhold, musikgenrer, underholdning og udvalget af madboder.

 

Vores faciliteter er noget bedre end det man møder på andre festivaler. Vi har blandt andet rigtig mange vandskyllende toiletter, badevogne og puslevogne, hvor de helt små kan blive skiftet. Der er også en særlig UngCamp til teenagerne, der efter at have boet mange år sammen med mor og far på FamilieCamp, nu har behov for at være mere sammen med vennerne end familien.

 

Og så er der Børneland, der med en størrelse på mere end fire fodboldbaner, er fuld af børnevenlige aktiviteter og en af festivalgæsternes absolutte favoritter. Endelig stræber vi efter at sammensætte et så bredt musikprogram som muligt. Så her er både underholdning, musik og show for børn, samt musikere og kunstnere, der også kan få mor og onkel Bent op af stolen.

 

Apotek

Rudkøbing Apotek er flyttet, og ligger nu på Engdraget 1.
 

Armbåndspåsætning

Når du skal have byttet din billet til et armbånd, så skal du henvende dig i Armbåndspåsætningen, som ligger  ved Informationen og Billetsalget ved port 8 for enden af Rue Mark. Armbåndspåsætningen er åben hver dag kl. 10.00 – 23.00 fra den 22. til den 29. juli.

 

Bad & toilet

Der er flere bade på pladsen. Et bad koster kr. 25,- Der er mere end 450 vandskyllende toiletter på pladsen. Dertil er der flere pissoirer på pladsen. Dem må herrerne meget gerne benytte, så damerne ikke skal stå og trippe i kø på toiletterne.

 

Biler

Der må ikke komme hverken bil, knallert, scooter, motorcykel eller cykler ind på pladsen. Og du kan parkere helt tæt på campingområderne og festivalpladsen. Køb parkeringsbillet på Ticketmaster.dk.

 

Brand & ild

Vi er godt gammeldags hysteriske overfor al brug af åben ild. Derudover holder vi os til Beredskabsstyrelsens generelle krav til campingpladser. Så hold dig indenfor feltet, når du sætter telt, campingvogn eller camplet op, så står det ikke for tæt.

Der er opstillet brandtårne på campingområderne, hvor der er vagter på arbejde 24 timer i døgnet. Alle vores medarbejdere i Security er trænede i brandslukning på pladsen. Der er altid flere brandbiler på festivalområdet, som kan rykke ud, hvis det bliver nødvendigt. Du kan naturligvis grille på de dertil indrettede pladser– se under grillpladser.

 

Børn

Der er flere tusinde børn på festivalen. De myldrer rundt, går dig ofte kun til navlen og er nemme at overse i en kø, eller foran scenen. Selvom alle tager hensyn, kan man altid kontakte festivalens servicepersonale, hvis et barn er fundet eller blevet væk. Skriv dit mobilnummeret på barnets arm, så børn, der er gået på eventyr, kommer lettere tilbage til forældrene. Vi anbefaler i øvrigt, at man tager sine børn med op på bakken, hvis hele familien vil se en af de sene koncerter på Store Scene.

 

Camplet

Kommer du med camplet, så skal du købe en billet til campingvogn. Det er ikke længere tilladt, at placere camplet i teltområderne af hensyn til brandfaren.
Derfor vil camplet blive placereret i eget område på campingvognspladserne. Der vil blive trukket strøm til camplet, og man skal huske at medbringe et godkendt CEE-stik med 25 meter kabel.

 

Cykler

Det er ikke muligt at medbringe cykler på festivalområdet, da der er alt for mange mennesker samlet på et lille område.

 

Dankort, Visa, Mastercard, Diners m.m.

Alle vores barer tager disse kort, man kan dog kun benytte kort til køb af varer på beløbet.

 

Dyr

Lad kæledyrene blive hjemme – kun giraffer i gult og sort plys er varmt velkomne.

 

Efterlysning

Bliver I væk fra hinanden i vrimlen, kan I få hjælp i Informationen ved port 8. Mange aftaler et bestemt sted, hvor de kan mødes på et aftalt tidspunkt, hvis man bliver væk fra hinanden. Børn kan altid blive hjulpet tilbage til familien, hvis de har fars eller mors mobilnummer skrevet på sig.

 

Grillpladser

Vi skal passe på med åben ild, derfor er der etableret flere grillpladser rundt omkring på campingområderne. Her kan man grille på sin egen medbragte grill. Husk at sand og jord er stegende hed efter brug af engangsgrill. Du kan finde grillpladserne på kortet over festivalpladsen.

 

Hittegods

Finder du ting uden ejermand, eller har du selv mistet noget, så skal du gå til Informationen ved port 8. Her tager de imod ting og sager og hjælper med at efterlyse bortkomne ting. Informationen og Hittegods er åben hver dag kl. 10.00 – 23.00. På hjemrejsedagen søndag den 30. juli lukker vi kl. 12.00, og efterladte effekter afleveres til politiet i Svendborg.

 

Informationen og hittegods

Du finder Informationen og hittegods ved port 8. Her kan du få svar på dine spørgsmål. Det er kort og godt stedet for alle oplysninger om festivalen. Her finder du også hittegods. Informationen og Hittegods er åben hver dag kl. 10.00 – 23.00. På hjemrejsedagen søndag den 30. juli lukker vi kl. 12.00 og efterladte effekter afleveres til politiet i Svendborg.

 

Dagligvarer

LIDL har etableret et supermarked, der ligger på vej fra festivalpladsen ud mod campingområderne. Her kan du købe mælk og friskbagt morgenbrød, juice, slik, vand, frugt, vin og et stort udvalg af LIDLs normale sortiment. Og alt sammen til LIDLS normale priser. Supermarkedet åbner lørdag den 22. juli kl. 12.00 og lukker søndag den 30. juli kl. 12.00. 

 

Mad og drikke

I Forhaven, som ligger fra Port 1 ved Tivoli-torvet og op til Møllers, finder du festivalens madboder med alle mulige typer madboder. Derudover kan du finde madboder på festivalpladsen på begge sider af Port 9 der ligger ved Rue Mark. Og så er der Mormors Køkken som serverer gode gammeldags retter. Mormors Køkken ligger ved siden af LIDL på vej fra Festivalpladsen ud mod campingområderne.

På festivalpladsen og i Forhaven er det ikke tilladt at medbringe sig egen mad eller drikkevarer. Du er velkommen til at tage en tom vandflaske med som du kan fylde ved vandhanerne både i Forhaven og på festivalpladsen. Husk at drikke masser af vand, så du ikke bliver dårlig. Det gælder især, når det er meget varmt.

 

Medicin

Hvis du tager receptpligtig medicin, så tag det med i den originale emballage, så det ikke kan forveksles med ulovlige piller/stoffer. Har du brug for håndkøbsmedicin, så kan du finde Rudkøbing Apotek på adressen Engdraget 1.

 

Nabohjælp

Hold øje med din nabos telt, samt mistænkelige personer. Finder du noget bemærkelsesværdigt, så kontakt med det samme Security eller portvagterne.

 

Parkering

Festivalen lejer de nærmest liggende områder omkring festivalen og campingområderne ind til parkering. Der er ikke længere gratis parkering, og parkeringsbilletter kan købes på Ticketmaster.dk

 

Politi

Fyns Politi patruljerer på Langeland under festivalen. Har du brug Politi skal du kontakte vores personale i portene, som hurtigt kan få kontakt til politiet.

 

Puslevogne

Når det er tid til baby-service, kan du bruge en puslevogn, så du i ro og mag kan sørge for familiens mindste.
Vi har placeret en puslevogn i Børneland, og derudover er der flere pulsevogne rundt omkring på pladsen.

 

Stoffer 

På festivalen udøver vi en nul tolerance-politik over for stoffer. Derfor er det vores politik at klippe armbåndet og udvise alle, som bliver sat i forbindelse med stoffer på festivalen.

 

Uheld & samaritter

Kommer du til skade, eller bliver du dårlig kan samaritterne hjælpe. Find dem ved port 8, hvor der er døgnåbent. Har du brug for en ambulance, skal du kontakte samaritterne eller portvagt. Hvis du selv ringer 112, ved ambulancen ikke præcis, hvor den skal køre hen på området.

 

Vand

Tap vand til drikkevand fra vandhanerne, der står rundt omkring.

 

Våben

Ifølge dansk lov er det forbudt at bære våben, og det gælder i særdeleshed på festivalen.